neděle 8. září 2013

Prasení na silniccíh

Bereme taxi na nějakých 300 km z Kockoru do bishkeku. Taxikář je prvních pár desítek kilometrů ukecanej, vyptává se na náš výlet, srandičky srandčiky, ale pak to přišlo. Začal se v autě modlit. Beze slov, jen sundal ruce z volantu za jízdy, chvilku asi v duchu něco povídal a pak si rukama jakoby omyl tvář - tak to muslimáci dělají i třeba před jídlem, po jídle atd.

Přestal mluvit, přestaly všechny srandičky, zesílil rádio skoro na maximum a začal prasit. Šlápl na plyn, ručička tachometru se držela následující cca 2 hodiny kolem 140 km/h nehledě na to, po jaké a jak široké a hlaně jak klikaté silnici se jede. Naše cesta byla z jihu do Bishkeku. Je tam spousta hor, takže i spousta zatáček a často hodně špatná viditelnost do prostiměru.

V zatáčkách sem měl pocit, že to auto musí vylítnout, nebo aspoň gumy zakvičet. nic z toho se nestalo. Prudce na brzdy musel jít jen třikrát a z toho jednou to byla chyba druhého řidiče, jednou nám vlezlo do cesty stádo koňů a jednou prostě zkusil předjíždět tam kde moc neviděl.

Jak jsme se blížili k Bishkeku, pomodlil se znovu zpomalil a začal si s námi opět povídat a začal balit Belle z Libanonu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat