neděle 8. září 2013

Horské jezero Song kul

První pocity po třech hodinách v taxíku stoupajíce vzhůru do nadmořské výšky 3000 m.

WTF? Tady je neskutečné ticho. (nádech) A ten vzduch je nějakej jinej. Chladnej, ale křišťálově čistej. Cítím se hned úplně zrelaxovaně, i když bych neměl po dlouhé cestě klikatou a šutratou cestou. Jakoby instantí meditace, mysl se dostala do stavu absolutní pohody. Nikde kolem žádné světla, žádná elektrika, žádný signál... jenom tuny a tuny zvěře. Nikdy jsem neviděl tolik koní na jednom místě. Jsou jich tady možná stovky a k tomu tak třikrát tolik ovcí, sem tam nějaký osel a takový divný krávy, kterým se říka anglicky asi Jaci.


 Nic jsme tam neudělali, v podstatě máme jen pár stovek fotek, jednu procházku a spánek v yurtě. Přesto to byl skvělý výlet. A ta noc stála taky za to. Spát jsme šli cca v 9, pač tam byla kosa... strašná kosa. Přesto, že nám zapálili pár kravských hoven v krbu naší yurty ("Hoří hovno pane učiteli?" Jo hoří a dost dobře :) je to vysušený, nezapáchá to, je to jak tráva nebo seno).

Podle mě tam jí jen ty ovce a možná ryby, když se jim podaří nějaké vytáhnout z jezera. Nedá se tam pěstovat nic... je to moc vysoko nad mořem. Ani stromy tam nerostou.




No a stávali jsme taky v 9 pač byla strašná kosa.


Tohle fakt netuším co mělo znamenat.

HH - hromada hoven :)






Žádné komentáře:

Okomentovat